Relatie

EFT Relatietherapie

Loopt je relatie niet helemaal zoals je zou willen? Zitten jullie in een relatiecrisis? Of wil je verdieping in je relatie?

Relaties kunnen door verschillende oorzaken niet goed lopen. De oorzaak kan door een bedreiging van buiten komen, door een ontslag, een ziekte , financiële problemen of het overlijden van een gezinslid. Maar kan ook te maken hebben met een verschil in verwachtingen, jaloezie of een gebrek aan communicatievaardigheden.

Maar hebben vaak ook een emotionele lading;

Velen zullen het wel herkennen. Je voelt je niet (meer) begrepen door je partner. Om de kleinste dingen bots je met elkaar. Als je begrip wilt dan komt je partner met oplossingen voor jouw problemen’, of je hebt het gevoel dat je het nooit goed kan doen in de ogen van je partner. Misschien probeer je je partner uit alle macht duidelijk te maken wat je van hem/haar wilt en word je moedeloos omdat dit meer niet lukt. of misschien heb je besloten dat het beter is om discussies te vermijden en trek je jezelf steeds meer terug.

Met relatiegesprekken worden problemen in kaart gebracht en gezamenlijk naar oplossingen gezocht. Vaardigheidstraining in de communicatie is een essentieel onderdeel van de therapie. Soms kan het nodig zijn om ook individueel een traject te starten, naast de gezamenlijke relatiegesprekken.

Thema’s tijdens de therapie zijn:

    • begrijpen van liefde en verbinding (hechting)
    • waar gaat het mis?
    • opzoeken en vinden van de zere plekken uit de eigen geschiedenis
    • het bouwen aan een veilig fundament waarop moeilijke dingen besproken kunnen worden

Relatiegesprekken kunnen plaats vinden tussen partners. Maar er zijn nog tal van andere relaties waarin relatiegesprekken wenselijk kunnen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld tussen kinderen en ouders of tussen familieleden of collega’s(bijvoorbeeld leidinggevenden en werknemers).