Coaching

Opvoedondersteuning

Het krijgen van kinderen kan je leven helemaal op zijn kop zetten. De zorg/opvoeding kan je onzeker maken en gestrest. Opvoedondersteuning is het krijgen van veelal praktische tips en adviezen. Samen kijken we naar oplossingen om weer van het moeder/vaderschap te kunnen genieten.

Maar ook communicatietechnieken kunnen een uitkomst bieden. De Gordon methode geeft bijvoorbeeld veel handvaten in het op een liefdevolle, respectvolle en democratische manier opvoeden van je kinderen.

Zwangerschapscoaching

Je bent zwanger en zit te wachten op de roze wolk die maar niet komt. Je hebt allerlei lichamelijke klachten en maakt je zorgen. Je bent onzeker of je wel een goede moeder zult zijn. Of je bent angstig voor de bevalling. 

Dit zijn enkele zorgen die op kunnen spelen en er voor kunnen zorgen dat je niet kunt genieten van je zwangerschap.

Ook na de geboorte (in de kraamtijd) kun je vastlopen:

De bevalling was traumatisch, je wordt onzeker over het moeder/vaderschap, je bent gestrest en ziet het even niet meer zitten. Je bent extreem emotioneel of angstig. Of vindt je kind niet zo leuk als van te voren gedacht.

allemaal redenen om zo snel mogelijk hulp in te schakelen en niet alleen met deze zorgen te blijven zitten. Schaamte weerhoudt mensen vaak om dit in de omgeving te bespreken. Door alles op een rij te zetten, wat praktische adviezen en eventueel cognitieve therapie of traumaverwerking kun je weer gaan genieten van het moeder/vaderschap.

Praktische (financiële) ondersteuning

Heb je moeite met het invullen van formulieren, bij het op orde stellen van je administratie of wil je graag dat er iemand mee gaat op een belangrijke afspraak? bijvoorbeeld naar de sociale dienst of naar een bedrijfsarts. Ook voor al deze vragen kun je bij Shiva Elings terecht, zowel in de praktijk als bij u in huis.